Boeken

Oostland Literair heeft als platform acht uitgaven op de markt gebracht. Daarnaast hebben auteurs die bij ons zijn aangesloten eigen publicaties en/of werken mee aan andere projecten en bundels.

Juli 2021: Zon, zee en blote voeten

Op de foto de cover van het boek Zon, Zee en blote voeten. Een vrouw met rood half lang haar en een gele zomerjurk staat met haar rug naar de camera en op haar blote voeten in de zee. Ze staart over het water, terwijl ze met haar linkerhand getekende slippers vasthoudt en met haar rechterhand haar witte hoedje met zwarte strik..

Op 1 juli 2021 verscheen de bundel Zon, Zee en blote voeten. Hieraan werkten elf auteurs, onder wie twee gastschrijvers mee. Het thema van deze bundel is chicklit, oftewel een feel good. Heerlijke leesvoer dus vol zon, zee en romantiek om mee te nemen in de koffer

De bundel kost € 10,00 en is hier te koop

Maart 2020: 2020, 75 jaar vrijheid

Wat weten jongeren nog over de Tweede Wereldoorlog? Hoe is het om 75 jaar in vrijheid te leven? In 2020 bundelen auteurs en dichters van Oostland literair verhalen en gedichten over vrijheid in de ruimste zin van het woord. Over soldaten, verzetshelden, over gewone mensen van toen en nu. Wat ze dachten, denken, hoe ze handelden en handelen. Verhalen die je bijblijven, ontroeren en aan het denken zetten. Wat betekent vrijheid voor u, voor jou, voor mij? 2020: een bundel om te lezen en voor te lezen. Ook na dit herinneringsjaar. 

De bundel kost € 10,00 en is hier te koop.

Oktober 2018: Vriendschap

Ooit wel eens van de ziekte van Cupido gehoord? Of van een geheimzinnige parelprins als redder in nood? Van een Vlinder die verstoppertje met de wind kan spelen? Of van een draak die bang is van zijn spiegelbeeld? 18 Verhalen voor kinderen in de basisschoolleeftijd om te lezen of voor te lezen, met een boodschap: want een vriend hebben, is vooral een vriend zijn!

De bundel kost € 12,50 en is hier te koop.

Februari 2017: Passievol

Wat hebben een zangeres, paardrijdster, kaartenmaker, kok en een schaatser met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht helemaal niets. Toch delen deze personen één ding: passie voor hun beroep of hobby. Die spat er vanaf in de gloednieuwe bundel Passievol van Oostland Literair. Negen schrijvers nemen u mee in een verhaal vol geheimen, legendes en avonturen en beleef een innerlijke reis naar passie en geborgenheid. Passievol is de vierde verhalenbundel van Oostland Literair en is uitgegeven bij Uitgeverij Oostland.

De bundel kost € 10,00 en is hier te bestellen.

September 2017: Stil Leven

Deze maand maakten enkele auteurs van Oostland Literair een uitstapje naar een voor het platform geheel nieuw genre: non-fictie. Op verzoek hielden we interviews rond het thema Eenzaamheid en bundelden we die verhalen in een boek om dit thema bespreekbaar te maken. Ook verscheen een kalender met prachtige zwart-witfoto’s.

De bundel kost € 10,00 en is hier te koop.

Maart 2015: Te Gek voor Woorden

Ter gelegenheid van de boekenweek is Te Gek voor Woorden verschenen. Deze bundel bestaat uit De eerste bestaat uit tien korte verhalen van verschillende auteurs.

De bundel kost € 12,50 en is hier te koop.

Maart 2015: Waanzin

Ter gelegenheid van de boekenweek is Waanzin verschenen. Het bestaat uit een aantal zeer uiteenlopende gedichten van plaatselijke dichters. Ook staan de drie winnaars van de poëziewedstrijd van Oostland Literair in deze bundel.

De bundel kost € 9,95 en is hier te koop.

November 2015: Dennengeur & Kunstsneeuw

Tien korte verhalen rond het thema kerst en een aantal kerstgedichten van vormen de bundel Dennengeur en Kunstsneeuw.

De bundel kost € 14,50 en is hier te koop.

 Meer weten? Lees hier de recensie.

2013: eerste uitgave – uitverkocht

De eerste uitgave van Oostland Literair is inmiddels helemaal uitverkocht.