Boeken

Oostland Literair heeft als platform de volgende uitgaven op de markt gebracht. Daarnaast hebben auteurs die bij ons zijn aangesloten eigen publicaties en/of werken mee aan andere projecten en bundels.

Januari 2022: De Macht van Verbeelding

Een unieke en éénmalige uitgave als blijk van waardering voor de steun die Franceska Ravestein in haar rol van Burgemeester van Pijnacker-Nootdorp in de periode 2014 – 2022 aan de lokale schrijfgemeenschap heeft gegeven. De verzamelbundel bestaat uit bijdragen van zowel voormalig als actieve leden van het schrijverscollectief en is overhandigd tijdens haar afscheid als burgemeester.

Juli 2021: Zon, zee en blote voeten

Op de foto de cover van het boek Zon, Zee en blote voeten. Een vrouw met rood half lang haar en een gele zomerjurk staat met haar rug naar de camera en op haar blote voeten in de zee. Ze staart over het water, terwijl ze met haar linkerhand getekende slippers vasthoudt en met haar rechterhand haar witte hoedje met zwarte strik..

Op 1 juli 2021 verscheen de bundel Zon, Zee en blote voeten. Hieraan werkten elf auteurs, onder wie twee gastschrijvers mee. Het thema van deze bundel is chicklit, oftewel een feel good. Zon, zee en blote voeten: heerlijk luchtig leesvoer voor thuis en mee te nemen op vakantie.

De bundel kost € 10,00 en is hier te koop

Maart 2020: 2020, 75 jaar vrijheid

Wat weten jongeren nog over de Tweede Wereldoorlog? Hoe is het om 75 jaar in vrijheid te leven? Een bundel met verhalen en gedichten die je bijblijven, ontroeren en aan het denken zetten. Verhalen over soldaten, verzetshelden, over gewone mensen van toen en nu. Wat betekent vrijheid voor u, voor jou, voor mij? 2020: een bundel om te lezen en voor te lezen. Ook na dit herinneringsjaar. 

De bundel kost € 10,00 en is hier te koop.

Oktober 2018: Vriendschap

Ooit wel eens van de ziekte van Cupido gehoord? Of van een geheimzinnige parelprins als redder in nood? Van een Vlinder die verstoppertje met de wind kan spelen? Of van een draak die bang is van zijn spiegelbeeld? Vriendschap: 8 Verhalen voor kinderen in de basisschoolleeftijd, om te lezen of voor te lezen. Verhalen, met een boodschap: want een vriend hebben, is vooral een vriend zijn!

De bundel kost € 12,50 en is hier te koop.

Februari 2017: Passievol

Wat hebben een zangeres, paardrijdster, kaartenmaker, kok en een schaatser met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht helemaal niets. Toch delen deze personen één ding: passie voor hun beroep of hobby. Beleef een innerlijke reis naar passie en geborgenheid in Passievol: negen schrijvers nemen u mee in hun verhaal vol geheimen, legendes en avonturen.

De bundel kost € 10,00 en is hier te koop.

Het Oostland Mysterie

In 2017 schreven 10 leden van Oostland Literair een spannend feuilleton, het Oostland mysterie geheten. De 10 delen verschenen in de plaatselijke huis-aan-huisbladen Telstar en de Heraut. Elke aflevering bestond uit zo’n 500 woorden en bevatte een cliffhanger, zodat de lezers benieuwd waren naar de volgende aflevering.

De feuilleton is hier te downloaden

November 2015: Dennengeur & Kunstsneeuw

Tien korte verhalen rond het thema kerst en een aantal kerstgedichten van vormen de bundel Dennengeur en Kunstsneeuw.

De bundel kost € 14,50 en is hier te koop.

Maart 2015: Te Gek voor Woorden en Waanzin

Te Gek voor Woorden is ter gelegenheid van de Boekenweek 2015 verschenen. De bundel met groene omslag bestaat uit tien korte verhalen van verschillende auteurs.

De bundel kost € 12,50 en is hier te koop.

en

Waanzin is ter gelegenheid van de Boekenweek 2015 verschenen. Het bestaat uit een aantal zeer uiteenlopende gedichten van plaatselijke dichters. Ook staan de drie winnaars van de poëziewedstrijd van Oostland Literair in deze bundel.

De bundel kost € 9,95 en is hier te koop.

2013: eerste uitgave – uitverkocht

De eerste uitgave van Oostland Literair is inmiddels helemaal uitverkocht.