Auteurs

Het schrijverscollectief Oostland Literair maakt het beginnende en minder bekende schrijvers en dichters mogelijk om samen verhalenbundels uit te geven. In 2022 start ons volgende project dat resulteert een jubileumuitgave in 2023, de ideeën liggen te rijpen… Wil je meewerken aan deze verhalenbundel? Meld je aan via Arie van Driel.

Op dit moment zijn de volgende auteurs betrokken bij Oostland Literair

Pagina in bewerking

Brigitte van Buuren (72) is een van onze gastschrijvers dit jaar. Ze houdt van schrijven, koken en golfen. ‘Meedoen leek mij een uitdaging’, vertelt ze. ‘Ik heb in het verleden een kookboek en gedichten geschreven en dit chicklistgenre leek me leuk om aan mee te doen.  Ik heb vaker dagboeken gelezen en de manier van schrijven vanuit de ik persoon spreekt mij aan. Daarom heb ik ervoor gekozen het nu ook zo op te schrijven. ‘

‘Mijn verhaal gaat over de fictieve buurman en daarom heet het ‘De buurman’. Het verhaal is herkenbaar en amusant om te lezen onder een parasol in de zomer. ‘

Femmy ten Cate verdiende 30 jaar lang haar brood in de journalistiek. Eerst als redacteur, vervolgens als eind- en later als hoofdredacteur van onder meer Groei & Bloei. In 2016 verscheen haar boek over burn out, getiteld Reset jezelf. Nu heeft ze zich op fictie gestort. Ze schrijft verhalen, gedichten en werkt aan een roman.

Het is de tweede keer dat Femmy aan een bundel van Oostland Literair meeschrijft. Eerder deed ze dat met “Slapeloos” dat in 2020, 75 jaar vrijheid is opgenomen. Dit keer schrijft ze haar bijdrage ‘Dit gebeurt echt’ onder het pseudoniem Rosita Blijleven.

Jeroen den Harder is dichter, columnist en journalist voor de lokale omroep. Zijn voor velen herkenbare gedichten gaan over het dagelijks leven. In 2018 kwam zijn debuutbundel “Alles op z’n plek” uit. En in 2018 schreef hij een gedicht voor de kinderboekenverhalenbundel Vriendschap.

Voor 2020, 75 jaar vrijheid schreef hij twee gedichten. Dit keer dus een verhaal voor een hem onbekend genre, getiteld ‘Rustgezocht’. 

Marguerite de Ruijter is journaliste, blogger en redacteur. Ze schrijft al verhalen sinds haar tiende levensjaar en heeft dus letterlijk van haar hobby haar werk gemaakt. Daarnaast schrijft ze nog steeds verhalen en heeft ze al wat boeken op haar naam staan. In 2014 kwam haar debuutroman Roem en ambitie uit, over twee broers en popartiesten en hun strijd met de sociale media. Juli 2015 verscheen ‘Ambory’ over een zoektocht naar een verdwenen diplomatendochter op Malta. 7 november 2015 volgde ‘Help, ik word 50’ en in december 2020 verscheen ‘Help ik word ouder (papa/mama)’. 

Marguerite werkte al aan diverse Oostland Literair-bundels mee en verzorgde voor een aantal de eindredactie. 

Trix van Walsum

Trix is geen onbekende voor Oostland Literair. Zo schreef ze mee aan de kinderbundel ‘Vriendschap’ dat in 2018 verscheen en aan de bundel ‘Zon, Zee en Blote Voeten’. 

Arie van Driel is oprichter van en drijvende kracht achter het schrijverscollectief Oostland Literair (2013) en de dichterskring Oostland Poezie (2021). Hij heeft als auteur acht boeken – waaronder de bestsellers ‘Vlinder’ (roman) en ‘Club Vlinder‘ (thriller) – en zeventien gepubliceerde kortverhalen achter zijn naam staan. In mei van dit jaar presenteerde hij zijn eerste gedichtenbundel, OPPA – En Andere Gedichten.

Nick Steenkamp is voorzitter van Oostland Literair en schrijft ook mee aan bundels. Na zijn studie Andragogische- en pedagogische wetenschappen en diverse invloedrijke ambtelijke posities volgde zijn benoeming tot Kabinetschef van het departement VROM. Nick schreef verschillende boeken, waaronder ‘Ridderorden en onderscheidingen in de Nederlanden‘ en voor zijn kleinkinderen ‘Vrienden in oorlogstijd‘ en ‘Het wonderschone elfje‘.

Jennefer Zuniga-deJong is de drijvende kracht achter Oostland Literair en schrijft al jaren mee aan de bundels die ons platform uitgeeft. Zij verzorgt het secretariaat van Oostland Literair en is eigenaar van Uitgeverij Oostland. Veel van de verhalenbundels zijn via haar uitgeverij gepubliceerd.

Rianne Sie-van Dijk

Rianne Sie-van Dijk studeert Intelligentie en Muziekwetenschappen aan de Universiteit in Utrecht. Ze houdt zowel van schrijven als gedichten maken. Rianne werkte mee aan verschillende bundels van Oostland Literair. Voor ‘Dennengeur & Kunstsneeuw’ en ‘Zon, Zee en Blote Voeten’ ontwierp ze ook de cover. Verder is Rianne  lid van de PR-commissie van Oostland Literair.  

Portretfoto Erika van Dalen

Erika van Dalen vertelt verhalen die tot je verbeelding spreken. In 2017 debuteerde ze met de roman ‘Helemaal dood bestaat niet‘ Daarnaast werkte ze mee aan de bundels ‘Door de Dood geraakt‘ en de zomerbundel van Oostland literair. Het leven is met een traan én een lach en dat is in de verhalen terug te vinden. Samenwerken met andere schrijvers geeft haar te groeien als schrijver. Erika is redacteur van de website van Oostland Literair.