Auteurs

Het platform Oostland Literair maakt het beginnende en minder bekende schrijvers en dichters mogelijk om samen verhalenbundels uit te geven. Het project van het nieuwe jaar 2021 is zomerverhalen. 12 auteurs schrijven een boek vol korte verhalen in het chicklit-genre. De bundel wordt in juni uitgebracht en is dan bij alle boekhandels te koop. We stellen graag de auteurs aan u voor.

Shirley-Ann Benda

 

 

 

Femmy ten Cate verdiende 30 jaar lang haar brood in de journalistiek. Eerst als redacteur, vervolgens als eind- en later als hoofdredacteur van onder meer Groei & Bloei. In 2016 verscheen haar boek over burn out, getiteld Reset jezelf. Nu heeft ze zich op fictie gestort. Ze schrijft verhalen, gedichten en werkt aan een roman. Het is de tweede keer dat Femmy aan een bundel van Oostland Literair meeschrijft. Eerder deed ze dat met “Slapeloos” dat in 2020, 75 jaar vrijheid is opgenomen. De titel van haar bijdrage voor 2021 is nog niet bekend.

 

Portretfoto Erika van DalenErika van Dalen vertelt verhalen die tot je verbeelding spreken. In 2017 debuteerde ze met de roman ‘Helemaal dood bestaat niet’ bij uitgeverij Elikser, waarmee ze landelijke erkenning als schrijver kreeg. Het boek is te leen in bibliotheken in Nederland en België. Daarnaast gebruiken diverse landelijke platforms het spiegelverhaal bij het omgaan met de thema’s depressie en zelfdoding. Deze ervaringen moedigde Erika aan om meer van haar verhalen blijvend voor groter publiek toegankelijk te maken. In ’20/’21 verschijnen zowel haar tweede roman over een hedendaags fenomeen, vechtscheiding, die leest als een rollercoaster (Elikser) als de verhalenbundels waar ze met de korte verhalen ‘Zoals de Seizoenen’ (over rouw en verwerking, Ambilicious) en ‘La Vita è Bella’, een chicklit, aan bijdraagt. Met dit laatste verhaal kan Erika haar eigen genre uitbreiden met vrolijke, speelse verhalen.

Jeroen den Harder

Jeroen den Harder is dichter, columnist en journalist voor de lokale omroep. Zijn voor velen herkenbare gedichten gaan over het dagelijks leven. In 2018 kwam zijn debuutbundel “Alles op z’n plek” uit. En in 2018 schreef hij een gedicht voor de kinderboekenverhalenbundel Vriendschap. Voor 2020, 75 jaar vrijheid schreef hij twee gedichten. Dit keer dus een verhaal voor een hem onbekend genre. De titel maken we later bekend.

 

Arie van Driel is initiator van en drijvende kracht achter Oostland Literair. De oud-journalist van het AD heeft veel interviewbundels op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan vier uitgaven van Oostland Literair. Met het genre chicklit waagt Arie zich in een nieuw avontuur. 

 

Wicorel van der Pol

Wicorel van der Pol volgde al enige tijd met belangstelling de verhalen van Rianne Sie over Oostland Literair. Toen zij de kans kreeg als gastschrijver aan Passiegrafie mee te werken, greep zij die met beide handen aan. Ze schrijft al van jongs af aan en probeerde meerdere genres uit: detectives, dramatiek, horror, een toneelstuk, zo nu en dan een gedicht. De grootste liefde ontstond echter voor korte verhalen waar u als lezer op het verkeerde been wordt gezet en de ironie koning is. Recent heeft zij haar studie Kunstmatige Intelligentie afgerond en staat ze op het punt het bedrijfsleven in te stappen. Een mooi moment dus om de pen weer op te pakken. Immers, schrijven voelt voor haar nog steeds als een maandenlange vakantie. Ditmaal zal ze de lezer om de tuin proberen te leiden met een ogenschijnlijk voorspelbare chicklit. Laat u zich verrassen door haar verhaal ‘Rode wijn en klaprozen’?

 

Marguerite de Ruijter

Marguerite de Ruijter is journaliste, blogger en tekstschrijver. In 2014 kwam haar debuutroman Roem en ambitie uit, over twee broers en popartiesten en hun strijd met de sociale media. Juli 2015 verscheen ‘Ambory’ over een zoektocht naar een verdwenen diplomatendochter op Malta. 7 november 2015 volgde ‘Help, ik word 50’ en in december 2020 verscheen Help ik word ouder (papa/mama)’. Marguerite werkte mee aan de Oostland Literair-bundels Te Gek voor Woorden, Dennengeur & Kunstsneeuw, Passievol, Stil Leven, Vriendschap en 2020, 75 jaar vrijheid. Voor de eerste twee verzorgde zij samen met Gerard van de Schootbrugge de eindredactie, voor Vriendschap deed zij dat samen met Claudia C. de Rave-Reijpert . Daarnaast is Marguerite webredacteur van oostlandliterair.nl. Voor de chicklitbundel van 2021 schrijft ze ‘De zegelring van Jeju’. 

 

Rianne Sie-van DijkRianne Sie-van Dijk studeert Intelligentie en Muziekwetenschappen aan de Universiteit in Utrecht. Ze houdt zowel van schrijven als gedichten maken. Rianne werkte mee aan verschillende bundels van Oostland Literair. Voor Dennengeur & Kunstsneeuw ontwierp ze ook de cover. Verder is Rianne  lid van de PR-commissie van Oostland Literair en onderhoudt ze de Facebookpagina. 

 

Nick Steenkamp studeerde Andragogische- en pedagogische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 1980 werd hij persvoorlichter en vervolgens woordvoerder van de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Na enkele jaren volgde zijn benoeming tot Kabinetschef van het departement. Naast zijn reguliere werk heeft hij verschillende boeken geschreven. Op dit moment is hij publicist, columnist en adviseur van de Habitat Foundation, een internationale stichting die zich inzet voor de huisvesting van daklozen en kansarmen in ontwikkelingslanden. Daarnaast is Nick een van de drijvende factoren achter en de voorzitter van Oostland Literair. Nick schreef aan vier bundels mee. Voor de nieuwe chicklitbundel schrijft hij het verhaal ‘Zomerliefde’.

 

Trix van Walsum

 

 

 

Arno Weijgertse  is geboren en getogen in Pijnacker. In de jaren negentig begon hij met het schrijven van korte verhalen. Door de enthousiaste reacties werd schrijven naast een hobby ook een passie. Dat resulteerde in negen thrillers die zich kenmerken door bloedstollende verhalen en verrassende plots. In 2015 keerde Arno terug naar de korte verhalen. De gebeurtenissen van alledag, en specifiek de wondere wereld van de metro, spelen een hoofdrol in de verhalen die zijn doorspekt met humor, zelfspot en zijn geheel eigen blik op de wereld. In ‘Verhalen uit de metro’ en ‘Verhalen uit de metro en meer’ zijn meer dan 100 verhalen gebundeld. Voor de chicklitbundel van 2021 schrijft Arno het korte verhaal ‘Lola-dag’.

Jennefer Zuniga-deJong

 

 

 

 

Drijvende krachten achter het platform Oostland Literair: Nick, Arie en Jennefer

Arie van Driel is initiator van en drijvende kracht achter Oostland Literair.

Nick Steenkamp is voorzitter van het platform Oostland Literair.

Jennefer Zuniga-de Jong verzorgt het secretariaat van Oostland Literair en is eigenaar van Uitgeverij Oostland. Veel van de verhalenbundels zijn via haar uitgeverij gepubliceerd.

Auteurs en dichters die aan eerdere verhalen- en gedichtenbundels hebben meegewerkt.