Auteurs

Oostland Literair bestaat in 2023 10 jaar. Speciaal daarvoor is een speciale jubileumuitgave uitgebracht waarin nieuwe en oude leden hun schrijverstalenten laten zien.

De volgende 12 auteurs (in willekeurige volgorde) deden aan het jubileumproject van Oostland Literair mee:

Marcel van Brandwijk (1954) is een onderwijsmens in hart en nieren. Hij is ruim 40 jaar als schoolleider en docent geschiedenis werkzaam geweest in het Voortgezet en Hoger Beroepsonderwijs. Na zijn pensionering bleef hij actief, niet alleen als gids van zijn eigen bedrijf “MooiRotterdam stadsbelevenissen”, maar ook als auteur van historische romans. Zo kan hij zijn passie voor het vertellen van verhalen blijven uitoefenen. Voor Marcel is de jubileumbundel zijn “debuutdeelname” aan een project voor Oostland Literair.

Rianne van Dijk studeerde Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit in Utrecht. Ze houdt zowel van schrijven als gedichten maken. Ze werkte al aan verschillende bundels van Oostland Literair mee. Voor “Dennengeur & Kunstsneeuw” en “Zon, Zee en Blote Voeten” ontwierp ze ook de cover. Verder is Rianne  lid van de PR-commissie van Oostland Literair. 

Arie van Driel is oprichter van en drijvende kracht achter het schrijverscollectief Oostland Literair (2013) en de dichterskring Oostland Poezie (2021). Hij heeft als auteur acht boeken – waaronder de bestsellers ‘Vlinder‘ (roman) en ‘Club Vlinder‘ (thriller) – en zeventien gepubliceerde kortverhalen achter zijn naam staan. In mei van dit jaar presenteerde hij zijn eerste gedichtenbundel, OPPA – En Andere Gedichten.

Nick Steenkamp is voorzitter van Oostland Literair. Na zijn studie Andragogische- en pedagogische wetenschappen en diverse invloedrijke ambtelijke posities volgde zijn benoeming tot Kabinetschef van het departement VROM. Nick schreef verschillende boeken, waaronder ‘Ridderorden en onderscheidingen in de Nederlanden‘ en voor zijn kleinkinderen. Hij schrijft mee aan OL-bundels, is redacteur voor F.E.S. Magazine, en schrijft columns.

Jennefer Zuniga-de Jong is drijvende kracht achter Oostland Literair en schrijft sinds de oprichting mee aan de bundels die Oostland Literair uitgeeft. Zij verzorgt het secretariaat van het schrijverscollectief en is eigenaar van Uitgeverij Oostland. De verhalenbundels worden via haar uitgeverij gepubliceerd.

Marguerite de Ruijter is journaliste, blogger en (eind)redacteur. In 2014 kwam haar debuutroman ‘Roem en ambitie‘ uit, over twee broers en popartiesten en hun strijd met de sociale media. Daarna schreef ze ‘Ambory‘, over een zoektocht naar een verdwenen diplomatendochter op Malta, ‘Help, ik word 50’ en ‘Help ik word ouder (mama/papa). Marguerite werkte aan diverse bundels mee en verzorgde voor een aantal de eindredactie. 

Femmy ten Cate woont in Bergschenhoek. Ze komt uit de tijdschriftenjournalistiek, waar ze begon als redacteur, vervolgens eindredacteur werd en eindigde als hoofdredacteur (onder andere bij WPG Uitgevers en Groei & Bloei Media). Daarnaast verschenen van haar hand een non-fictie boek en korte verhalen in verzamelbundels (onder meer in het kader van wedstrijden). Ze werkt aan een roman.

Portretfoto Erika van Dalen

Erika van Dalen is een veelzijdige ondernemende vrouw met een flinke dosis levenservaring. Naast haar baan is zij Jazz-zangeres bij Lansing Jazz Combo en Deuce! Erika schrijft korte en lange verhalen, zowel autobiagrafisch als fictie. Eerder deed ze al mee aan de OL-zomerbundel “Zon, zee en blote voeten”. In haar bijdrage “Het begint” voor de jubileumbundel van Oostland Literair combineert zij haar passie voor sciencefiction met die voor schrijven.

Gerard van de Schootbrugge  (1945) schrijft met de duvel op zijn hielen. Boeken voor jong (onder de naam Espunt) en oud,
verhalen, gedichten, beschouwingen, columns, artikelen over een veelheid aan onderwerpen. Spelen met taal en ideeën, daarvan leeft hij. Ooit werd hij in Utrecht opgeleid tot natuurkundige. Zijn wieg stond in Hilversum. Hij woont in Nootdorp. De uitkomst staat deels ook op: www.espunt.nl. Gerard schreef de afgelopen 10 jaar aan heel veel bundels van Oostland Literair mee. Ook was hij eindredacteur van een aantal verhalen.

Reem Talib werkt als werkvoorbereider bij Dura Vermeer Bouw Heyma. Ze woont in Berkel en Rodenrijs en houdt zowel van schrijven als tekenen. In november 2023 komt haar debuut “Onzuiver Water” uit. Oorspronkelijk komt Reem uit Bagdad. Ze woont sinds 1994 in Nederland. De jubileumbundel van Oostland Literair is de eerste verhalenbundel waaraan Reem meewerkt.

Gerard Legerstee is ruim veertig jaar werkzaam geweest als financieel analist/manager bij grote instellingen (onder meer Nationale-Nederlanden en ING). In 2013 voltooide hij zijn eerste boek “SplitsING” over de bijzondere kanten van zijn lange loopbaan. Daarna volgden een boek over zijn hardloopervaringen en drie thrillers, waaronder “Fatale biecht” begin 2023. Het schrijven van boeken combineert hij met vrijwilligerswerk voor KiKa en Humanitas Thuisadministratie. Gerard doet voor het eerst mee met een bundel van Oostland Literair.

Willem de Vreede is geestelijk begeleider en daarnaast schrijver van verhalen en gedichten. In eigen beheer heeft hij twee boeken uitgegeven, te weten een verhalen- en gedichtenbundel ‘Leven op een zandkorrel’ (2011) en een bundel met eigentijdse kerstverhalen ‘Sluimerend licht’ (2016). Willem heeft meegewerkt aan diverse bundels van Oostland Literair.