Auteurs

In 2022 start ons volgende project dat resulteert een jubileumuitgave in 2023, de ideeën liggen te rijpen…

Wil je meewerken aan deze verhalenbundel? Meld je aan via Arie van Driel.

Op dit moment zijn de volgende auteurs betrokken bij Oostland Literair

(links naar eigen werk en mediakanalen van auteurs staan overzichtelijk onderaan deze pagina)

Arie van Driel is oprichter van en drijvende kracht achter het schrijverscollectief Oostland Literair (2013) en de dichterskring Oostland Poezie (2021). Hij heeft als auteur acht boeken – waaronder de bestsellers ‘Vlinder‘ (roman) en ‘Club Vlinder‘ (thriller) – en zeventien gepubliceerde kortverhalen achter zijn naam staan. In mei van dit jaar presenteerde hij zijn eerste gedichtenbundel, OPPA – En Andere Gedichten.

Nick Steenkamp is voorzitter van Oostland Literair. Na zijn studie Andragogische- en pedagogische wetenschappen en diverse invloedrijke ambtelijke posities volgde zijn benoeming tot Kabinetschef van het departement VROM. Nick schreef verschillende boeken, waaronder ‘Ridderorden en onderscheidingen in de Nederlanden‘ en voor zijn kleinkinderen. Hij schrijft mee aan OL bundels, is redacteur voor F.E.S. Magazine, en schrijft columns.

Jennefer Zuniga-de Jong is drijvende kracht achter Oostland Literair en schrijft sinds de oprichting mee aan de bundels die Oostland Literair uitgeeft. Zij verzorgt het secretariaat van het schrijverscollectief en is eigenaar van Uitgeverij Oostland.

De verhalenbundels zijn via haar uitgeverij gepubliceerd.

Rianne van Dijk studeert Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit in Utrecht. Ze houdt zowel van schrijven als gedichten maken. Rianne werkte mee aan verschillende bundels van Oostland Literair. Voor ‘Dennengeur & Kunstsneeuw’ en ‘Zon, Zee en Blote Voeten’ ontwierp ze ook de cover. Verder is Rianne  lid van de PR-commissie van Oostland Literair.  

Portretfoto Erika van Dalen

Erika van Dalen vertelt verhalen die tot je verbeelding spreken. In 2017 debuteerde ze met de roman ‘Helemaal dood bestaat niet’ Daarnaast werkte ze mee aan de bundels ‘Door de Dood geraakt’ en de zomerbundel van Oostland literair. Het leven is met een traan én een lach en dat is in de verhalen terug te vinden. Samenwerken met andere schrijvers helpt haar als auteur te groeien. Erika is redacteur van de OL website.

Marguerite de Ruijter is journaliste, blogger en (eind)redacteur. In 2014 kwam haar debuutroman ‘Roem en ambitie‘ uit, over twee broers en popartiesten en hun strijd met de sociale media. Daarna schreef ze ‘Ambory‘, over een zoektocht naar een verdwenen diplomatendochter op Malta, ‘Help, ik word 50’ en ‘Help ik word ouder (mama/papa). Marguerite werkte aan diverse bundels mee en verzorgde voor een aantal de eindredactie. 

Brigitt van Buuren-Gross is sinds 1976 in Nederland. Haar hobby’s zijn golven, skiën en zwemmen. Daarnaast schrijft ze gedichten vanuit haar persoonlijke ervaringen en kijk op het leven. Haar eerste optreden als dichter was in het Belvedère verhalenhuis in Rotterdam-Katendrecht, een Arabisch Nederlandse productie. Met veel plezier werkt ze mee aan de publicaties van Oostland literair en Oostland Poëzie.

Femmy ten Cate woont in Bergschehoek. Ze komt uit de tijdschriftenjournalistiek, waar ze begon als redacteur, vervolgens eindredacteur werd en eindigde als hoofdredacteur (onder andere bij WPG Uitgevers en Groei & BLoei Media). Daarnaast verschenen van haar hand een non-fictie boek en korte verhalen in verzamelbundels (o.a. in het kader van wedstrijden). Ze werkt aan een roman.

Jeroen den Harder is dichter, columnist en journalist voor lokale omroep. Zijn voor velen herkenbare gedichten gaan over het dagelijks leven. In 2018 kwam zijn debuutbundel “Alles op z’n plek” uit. En in 2018 schreef hij een gedicht voor de kinderboekenverhalenbundel Vriendschap. Voor 2020, 75 jaar vrijheid schreef hij twee gedichten. Dit keer dus een verhaal voor een hem onbekend genre, getiteld ‘Rustgezocht’. 

Trix van Walsum is geen onbekende voor Oostland Literair. Zo schreef ze mee aan de kinderbundel ‘Vriendschap’ dat in 2018 verscheen en aan de bundel ‘Zon, Zee en Blote Voeten’. 

Via de volgende kanalen is meer over een auteur en eigen publicaties te vinden:

Arie van Driel

contactgegevens: e-mail

Boeken: VlinderClub Vlinder

Birgitt van BuurenGross

Erika van Dalen

website: Lichtdansen

boeken: Helemaal Dood Bestaat NietDoor de Dood geraaktZon Zee en blote Voeten

Femmy Ten Cate

Jennifer Zudiga-de Jong

Jeroen de Harder

contactgegevens: e-mail, mobiel 06 – 2500 0715

website JeroendenHarder

FaceBook dichter in de dop en door de dood geraakt

Marguerite de Ruiter

Website: fennemarbooks

Boeken: Roem en ambitieAmboryHelp ik word 50Help ik word ouder (papa/mama) –

Nick Steenkamp

Rianne van Dijk

Trix van Wansem