2020, 75 jaar vrijheid: “Herdenken is belangrijk”

Op 11 maart is de boekpresentatie van de verhalenbundel 2020, 75 jaar vrijheid, waaraan 14 auteurs deelnemen. De komende weken stellen we ze aan jullie voor. Dit keer is de beurt aan Adriana Madderom, die regelmatig verhalen voor Libelle en Margriet en cabaretteksten heeft geschreven. Voor 2020 schreef zij het verhaal “Appelkindje”. Wat betekent 75 jaar vrijheid voor haar?

‘Ik heb persoonlijk de Tweede Wereldoorlog niet meegemaakt, omdat ik een paar maanden voor de bevrijding ben geboren. Maar ik hoef maar naar het nieuws te kijken om te beseffen dat het een weelde is om in een land te wonen zonder oorlog. Daarom laat ik in mijn verhaal Appelkindje de hoofdpersoon, ondanks haar dementie, nadrukkelijk zeggen dat herdenken zo belangrijk is.’