Oostland Literair overhandigt cheque aan Stichting Pijnackenaren helpen Armenië

Zaterdag 21 april 2018 overhandigde voorzitter Nick Steenkamp van het schrijverscollectief Oostland Literair een cheque van 500 euro aan de Stichting Pijnackernaren helpen Armenië. Het bedrag is de winst die de verkoop van het boek Passievol, een verhalenbundel van Uitgeverij Oostland, vorig jaar heeft opgebracht.

Lees verder Oostland Literair overhandigt cheque aan Stichting Pijnackenaren helpen Armenië

Boekpresentatie Passievol

Kimberley Tseng reikte woensdag 8 februari de eerste twee exemplaren van Passievol uit aan de burgemeesters Francisca Ravesteijn van Pijnacker-Nootdorp en Pieter van der Stad van Lansingerland. 9 schrijvers van Oostland Literair werkten aan deze korteverhalenbundel mee. Voor de gelegenheid waren alle auteurs feestelijk in rood gekleed.

Lees verder Boekpresentatie Passievol

Oostland Literair brengt bundel Passievol uit

Schrijverscollectief Oostland literair geeft een nieuwe bundel uit: Passievol! Burgemeester Pieter van de Stadt van Lansingerland en burgemeester Francisca Ravesteijn van Pijnacker-Nootdorp krijgen 8 februari een eerste exemplaar aangeboden. Dat gebeurt tijdens een feestelijke, in rood gekleurde boekpresentatie in het gemeentehuis van Lansingerland, aanvang half 4. Passievol is de vierde bundel van Oostland Literair en is uitgegeven door Uitgeverij Oostland. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Pijnackernaren helpen Armenië.

Lees verder Oostland Literair brengt bundel Passievol uit

Lees nu alle delen online van het Oostlandmysterie

Oostland Literair publiceerde van oktober 2016 tot en met januari 2017 een spannend feuilleton in de plaatselijke huis-aan-huisbladen. De tien auteurs die hieraan hebben deelgenomen hebben dit feuilleton nu online op deze site geplaatst. Dus wie het mysterie graag wil uitlezen: kijk onder de button boeken en lees hier het spannende verhaal van een leerling-journalist en het raadsel van Oostland.

Hier alvast een voorproefje:
Plotseling stopte Nathalie met praten en keek ze verbaasd naar het open raam dat in de wind stond te klapperen.
‘Waarom staat je raam wagenwijd open? En wat doe jij eigenlijk op de grond?’
Ze stak haar hand uit om hem omhoog te helpen, waarbij een klein stukje van haar onderarm zichtbaar werd. Ferdinand keek ernaar en verbleekte.
‘Wat is dat teken op je pols?’

Nick Steenkamp reikt 1e exemplaar Stil Leven uit

stil-levenNick Steenkamp reikte vrijdag 16 september het eerste exemplaar van het boek Stil Leven uit aan directeur Arie Ouwerkerk (op de foto links) van CoalitieErbij. Nick, lid van Oostland Literair, is een van de 10 schrijvers die aan het boek hebben meegewerkt dat in het teken staat van Eenzaamheid. Het boek is uitgegeven bij Uitgeverij Oostland en is vanaf 22 september 2016 in alle boekwinkels te koop.

Lees verder Nick Steenkamp reikt 1e exemplaar Stil Leven uit

Luisteren naar havenverhalen

Mark portret
Mark Boninsegna

Op zondag 4 september vindt in de sfeervolle Stokerij-zaal om 13.00 en 16.00 uur het Hulstkampgebouw aan de Maaskade 119 in Rotterdam de eerste editie van Havenverhalen plaats. Hier dragen onder meer Wilfried de Jong, Ernest van de Kwast, Henk Oosterling, Rien Vroegindeweij en Oostland Literair-lid Mark Boninsenga uit eigen werk voor. Kaarten zijn voor 6 euro verkrijgbaar via de site van deze boekhandel.