Oostland Literair schenkt 100 kinderboeken aan Biblionef

Biblionef ontvangt 100 boeken van Oostland LiterairJennefer Zuniga-de Jong (links) van uitgeverij Oostland overhandigde dinsdag 11 juni 100 boeken van de bundel Vriendschap van Oostland Literair aan Bethzy Gianella Chiang van Biblionef in Den Haag. De boeken gaan naar basisscholieren in Suriname en Sint-Maarten. De schenking is mogelijk dankzij de opbrengst van de eerste druk van het boek en drukkerij Ipskamp Printing die de boeken gereduceerd wilde drukken. Bethzy is erg blij met de gift: ‘Mooi dat jullie op deze manier meehelpen het lezen onder kinderen te bevorderen.’

Lees verder Oostland Literair schenkt 100 kinderboeken aan Biblionef

Tante Boefie gaat literair in herhaling

Na het grote succes in maart, kon een vervolg niet uitblijven. Op 28 juni is er opnieuw een literaire avond in Tante Boefie. En ook dit keer met gedichten en gedachten, omlijst met muziek. De organisatie is in handen van Jeroen den Harder, dichter bij Oostland Literair. Voor meer informatie of aanmelding: jeroendenharder@gmail.com.

Jury lovend over Rianne Sie: “Oude ziel in jong lichaam”

Rianne Sie-van DijkZe werd het net niet: de nieuwe stadsdichter van Alphen aan den Rijn. Wel kreeg ze 17 mei van jury en publiek lovende complimenten voor haar gedichten. De vijfkoppige jury vond Rianne Sie-van Dijk, lid van Oostland Literair, unaniem een “oude ziel in een jong lichaam, die met weinig woorden mensen diep weet te raken”. En dat op haar eigen verjaardag! Rianne: gefeliciteerd!

Lees verder Jury lovend over Rianne Sie: “Oude ziel in jong lichaam”

Poëzie ontmoet kunst

Op donderdag 31 januari werd de eerste Poëzie ontmoet Kunst gehouden in Ontmoet! in Bergschenhoek. Een initiatief van Oostland Literair-leden Jeroen den Harder en Arie van Driel. Kunstenaars hadden een schilderij bij een van de vele ingezonden gedichten gemaakt, waaronder “Dans” van Jeroen den Harder. De presentatie was in handen van Mark Boninsegna.
De gemaakte schilderijen en bijbehorende gedichten zijn nu te zien in Bibliotheek Oostland.

Literaire lunch met Jan Terlouw

Op zondag 3 februari was er een Literaire lunch bij Theater ’t Web in Bleiswijk. In een uitverkochte zaal droegen Jeroen den Harder, Mark Boningsegna (van Oostland Literair) en Cora van der Lee gedichten voor, waarna er een voorgerecht werd geserveerd. Als hoofdgerecht was Jan Terlouw uitgenodigd. Hij debuteert dit jaar op 87-jarige leeftijd als dichter met zijn bundel: “Gidichte gedachten”.

 

Jolien wint Vriendschap

Jolien wint boek Vriendschap van Oostland Literair

Zomaar op zaterdag met je opa op Verbeelding langs een kraam lopen van Oostland Literair, spontaan aan een wedstrijd meedoen, en dan nog winnen ook! Het overkwam Jolien Gravesteijn die meedeed aan het raadspel “Hoeveel schelpjes zitten er in deze pot?” Ze raadde 121 (het waren er 123) en zat daardoor het dichtste bij het goede getal. Afgelopen woensdag 3 oktober kreeg ze daarom van de auteurs het boek Vriendschap cadeau. Natuurlijk met alle handtekeningen en een echte boekenlegger erbij.

Lees verder Jolien wint Vriendschap

Burgemeester bezoekt stand Oostland Literair

Burgemeester Ravestein van Pijnacker-Nootdorp bezocht zaterdag 29 september de stand platform Oostland Literair op Verbeelding. Zij hoorde van de auteurs over hun nieuwe verhalenbundel voor kinderen die 2 oktober tijdens de Boekenweek uitkomt. Ook was ze vol belangstelling voor andere uitgaven van de schrijvers.

De auteurs stonden zowel 29 als 30 september met een stand op de kunstmarkt, die dit jaar zijn 25e editie beleefde.

Oostland Literair-schrijvers op lokale radio

Dinsdag 2 oktober 2018 komt de nieuwe verhalenbundel Vriendschap uit. En daar wil de media ook alles over weten. Reden waarom enkele van onze auteurs op de lokale radio hun verhaal deden. Wil je meer weten van deze bundel? Zaterdag 29 en zondag 30 september vind je ons bij Verbeelding, de kunstmarkt van Pijnacker-Nootdorp.