Auteurs

Bij Oostland Literair zijn verschillende schrijvers en dichters aangesloten. Op deze pagina vindt u enkele van de bij ons aangesloten auteurs, die ook mee hebben gewerkt aan de laatste twee gezamenlijke uitgaven.

Theo Akse

Theo Akse schrijft politiethrillers en is sinds 2014 lid van ons schrijverscollectief. Zijn tweede boek De Zesde Poort speelt zich hoofdzakelijk in Den Haag af. Theo werkte mee aan de bundels Te gek voor Woorden (maart 2015) en Dennengeur & Kunstsneeuw (november 2015).

Shirley-ann Benda

Shirley-ann Benda is moeder van twee prachtige kinderen. Haar passies zijn muziek, schilderen en schrijven. Ze debuteerde met het eerste deel van de horrorboekenserie Zwart Bloed in oktober 2011. Inmiddels zijn er al weer 3 delen uit en is deel 4 in de maak. Haar passie voor muziek uit zich in de jaarlijkse Blokhut-Live feesten die ze organiseert met Baroeg Rotterdam. Shirley werkte aan drie bundels van Oostland Literair mee.

Mark Boninsegma

Mark Boninsegna (1976) komt uit Berkel en Rodenrijs. Hij is gemeentedichter van Lansingerland en poëzieambassadeur van Bibliotheek Oostland. Mark heeft 2 gedichtenbundels uitgebracht. Een Engelstalige: ‘Fifty Fifty‘ met de Amerikaanse dichter Todd Rodriguez en de Nederlandstalige bundel: ‘Hier ben ik’. Ook is hij bedenker en initiatiefnemer van de Rotterdamse dichtbundel ‘Wij dragen Rotterdam’. Hij stond in bundels en magazines en werkte mee aan Waanzin van Oostland Literair.

Hans Cieremans

Hans Cieremans (1949) schrijft vanuit zijn vrijzinnig protestantse achtergrond gedichten met spirituele inhoud. Ze zijn toegankelijk geschreven en worden gewaardeerd door een brede kring van lezers. Hans heeft 3 gedichtenbundels uitgebracht: ‘De trein van het leven’, ‘Schelpjes’ en ‘Vergeet-me-nietjes’.  De gedichten gaan uit van vrijheid en verdraagzaamheid in alle vormen van geloven en niet-geloven.  De gedichten zijn troostvol, bemoedigend en gebaseerd op vertrouwen. Hans werkte mee aan twee bundels van Oostland Literair.

Arie van Driel

Arie van Driel is initiator van en drijvende kracht achter Oostland Literair. De oud-journalist van het AD heeft inmiddels veel interviewbundels op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan drie uitgaven van Oostland Literair. Hij zegt daarover: ‘De mens is in velerlei opzicht een boeiend wezen. Maar eigenwijs, zelfvoldaan, introvert of een schreeuwer, ieder mens heeft wel iets te vertellen. In de regel zijn dat ook nog eens hartverscheurende verhalen. Daar houd ik van, die grijpen me bij de keel. En daarom schrijf ik ze op.’ In 2016 kwam zijn eerste fictieboek uit: Vlinder.

Isabel van Dijk

Isabel van Dijk (Bergschenhoek, 1995) geniet van het dichten, maar is op de eerste plaats een liefhebber van kunst. Ze studeert psychologie aan de Universiteit Leiden. Haar favoriete dieren zijn uilen en ze hoopt ooit nog op reis te gaan naar Japan. Isabel werkte mee aan de dichtbundel Waanzin van Oostland Literair.

 

 

rianne van dijk foto
Rianne van Dijk

Rianne Sie-van Dijk studeert Intelligentie en Muziekwetenschappen aan de Universiteit in Utrecht. Ze houdt zowel van schrijven als gedichten maken. Rianne werkte mee aan de bundels Waanzin, Passievol en Dennengeur & Kunstsneeuw. Voor de laatste ontwierp ze ook de cover. Verder is Rianne  lid van de PR-commissie van Oostland Literair en onderhoudt ze de Facebookpagina.

Charmaine Hulsbosch

Charmaine Hulsbosch werkte na de Scapino Dansacademie en de Toneelacademie Maastricht als actrice in verschillende theater-, tv- en filmproducties, waaronder rollen in onder meer GTST (1992), Baantjer (1999). Ook  vervulde zij een hoofdrol in de tv-serie Plantage Allee (1992) en heeft ze in binnen- als buitenland als balletdocente en actrice gewerkt. In 1992 is zij naar de Caraïben gevaren en woonde zij tot 1999 op zee. Nu werkt ze als actrice en docent Dans en drama. Charmaine heeft een eigen acteerschool en schrijft toneelstukken en verhalen. Ze heeft twee boeken geschreven: ‘Drie weduwen, één graf’ en ‘Zeikwijven’ (2016). Oostland Literair maakt graag gebruik van haar acteerschool voor de redactievergaderingen.

dirk langstraat
Dirk Langstraat

Dirk Langstraat (Rotterdam, 1943) publiceerde eerder onder de schrijversnaam Dirkèl in 2008 de verhalenbundel ‘ De Slangendanseres’ en in 2011 de roman ‘Een vrouw heeft ook recht op een snor’. Evenals die publicaties ademt zijn nieuwe verhaal ‘Het einde van de dienaar’ dat in de kerstbundel Dennengeur & Kunstsneeuw van Oostland Literair is opgenomen een mengeling van bizar en humoristisch uit. Op 16 april 2016 kwam zijn nieuwe gedichtenbundel uit, eveneens bij Uitgeverij Oostland. Dirk werkte ook aan de bundel Passievol mee.

Gerard van de Schootbrugge

Gerard van de Schootbrugge (Nootdorp) schrijft fictie en non-fictie. Het eerste onder het pseudoniem Gerard Espunt. Hij is fysicus en werkte tot zijn pensioen bij TNO. Gerard heeft vier jeugdboeken op zijn naam staan: de Wittekappengattrilogie en Zwerg. Hij schrijft verder poëzie, korte verhalen, columns en artikelen. Voor meer informatie: www.espunt.nl. Gerard deed onder meer samen met Marguerite de Ruijter de eindredactie voor de bundels Te Gek voor Woorden en Waanzin van Oostland Literair. Daarnaast was hij eindredacteur van Passievol (2017).

bert jordense
Bert Jordense

Bert Jordense (1942) woont al sinds jaar en dag in Berkel en Rodenrijs. Hij is geboren op Scheveningen, de plaats waar ook zijn eerste gedicht het het levenslicht zag. Zijn boekje Vers geperst is een humoristische dichtbundel vol woordgrapjes en spreekwoorden. Van zijn tweede bundel weet hij de titel al: Geheel ververst. Nu de inhoud nog! Maar… hij is ermee bezig. Daarnaast werkte hij mee aan de bundel Dennengeur & Kunstsneeuw van Oostland Literair.

Marguerite de Ruijter
Marguerite de Ruijter

Marguerite de Ruijter is journaliste, blogger en tekstschrijver. In 2014 kwam haar debuutroman Roem en ambitie uit, over twee broers en popartiesten en hun strijd met de sociale media. Juli 2015 verscheen het fictieverhaal ‘Ambory’ over een zoektocht naar een verdwenen diplomatendochter op Malta. En op 7 november 2015 kwam het non-fictie boek ‘Help, ik word 50’ uit. Daarin staan verhalen over 50-ers en interviews met mensen die in 2014 (100 jaar na WOI) en in 2015 (70 jaar na WOII) Abraham of Sarah zien. Marguerite werkte mee aan de bundel Te Gek voor Woorden , Dennengeur & Kunstsneeuw en Passievol van Oostland Literair. Daarvoor verzorgde zij ook voor de eerste twee bundels samen met Gerard van de Schootbrugge de eindredactie. Voor Passievol ontwierp ze samen met Jennefer Zuniga-de Jong de omslag. Meer informatie: www.roemenambitie.nl en de tumblersite fennemar.nl. Daarnaast is Marguerite een van de webredacteuren van oostlandliterair.nl.

Nick Steenkamp

Nick Steenkamp (Zeist, 1943) studeerde Andragogische- en pedagogische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 1980 werd hij persvoorlichter en vervolgens woordvoerder van de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Na enkele jaren volgde zijn benoeming tot Kabinetschef van het departement. Naast zijn reguliere werk heeft hij verschillende boeken geschreven. Op dit moment is hij publicist, columnist en adviseur van de Habitat Foundation, een internationale stichting die zich inzet voor de huisvesting van daklozen en kansarmen in ontwikkelingslanden. Daarnaast is Nick een van de drijvende factoren achter en de voorzitter van Oostland Literair. Nick schreef aan drie bundels mee.

Foto Bram Streefkerk
Bram Streefkerk

Bram Streefkerk is geboren en getogen in Rotterdam. Sinds 1968 woont hij in Bergschenhoek. Na zijn pensionering heeft hij zich toegelegd op klassieke muziek, zijn hobby en passie. Met enige regelmaat organiseert hij huisconcerten. Daarnaast is hij spannende verhalen gaan schrijven. Zijn debuut thriller Stukgoed kwam uit in 2013, en een vervolg is in aantocht. Bram werkte mee aan de kerstbundel van Oostland Literair (2015).

Kimberley Tsjeng
Kimberley Tsjeng

Kimberley Tseng is het jongste Oostland Literair-lid. Ze volgt momenteel een opleiding aan de schrijversacademie. Vanwege haar lichamelijke beperking is schrijven voor haar een fijne manier om zich te uiten en haar dagen mee te vullen. Zo schrijft ze dagelijks voor haar eigen website: www.justaskim.nl. Daarnaast werkte ze mee aan de verhalenbundel Te Gek voor Woorden en staat ze met gedichten in de kerstbundel van Oostland Literair. In februari 2017 reikte Kimberley de eerste twee exemplaren uit van Passievol. In deze bundel staat een verhaal over haar leven.

Willem de Vreede

Willem de Vreede (1961) is schrijver van verhalen en gedichten. Het dagelijkse leven is een onuitputtelijke inspiratiebron  voor hem. In 2011 heeft hij  verhalen- en gedichtenbundel ‘Leven op een zandkorrel’, uitgebracht. En in 2016 verscheen zijn boek ‘Sluimerend Licht’. Website www.willemdevreede.nl. Willem schreef gedichten voor de bundel Waanzin en verhalen voor de bundels Dennengeur & Kunstsneeuw en Passievol van Oostland Literair.

Sybren van Wayenburg
Sybren van Wayenburg

Sybren van Wayenburg is freelance illustrator. Hij heeft illustraties gemaakt voor uiteenlopende onderwerpen, van handleiding of krantenartikel tot toneeldecor of geboortekaart. Intussen heeft hij in eigen beheer aan de tekst en illustraties van het prentenboek over Ytsje gewerkt. Meer weten, kijk op http://ytsje.nl. De verhalen van dit muisje zijn in kleur te lezen in de bundel Te Gek voor Woorden en de kerstbundel Dennengeur & Kunstsneeuw van Oostland Literair.

 

Jennefer Zuniga-de Jong

Jennefer Zuniga-de Jong, zelf directiesecretaresse in hart en nieren, schrijft over het leven van een secretaresse in haar boeken Secretary Journals, deels vanuit haar eigen ervaringen. Daarnaast is zij eigenaar van Uitgeverij Oostland, waar de boeken van Oostland Literair worden uitgegeven en verzorgt zij het secretariaat voor Oostland Literair. Meer info: www.secretaryjournals.nl.