Auteurs

Het platform Oostland Literair maakt het beginnende en minder bekende schrijvers en dichters mogelijk om samen verhalenbundels uit te geven. Op deze pagina een aantal van de bij ons aangesloten auteurs die mee hebben gewerkt aan de laatste twee projecten: Passievol (2017) en Vriendschap (2018). In november 2018 maken we bekend wie aan het nieuwe project 40-45 gaan deelnemen (2020).

De 9 auteurs van Passievol (2017)

Shirley Ann BendaDirk LangstraatMarguerite de RuijterGerard van de SchootbruggeRianne SieNick SteenkampKimberley TsengWillem de VreedeJennefer Zuniga-de Jong

Shirley-ann Benda houdt van muziek, schilderen en schrijven. Ze debuteerde in oktober 2011 met het eerste deel van de horrorboekenserie Zwart Bloed. In 2018 verschijnt het vierde deel in deze serie. Haar passie voor muziek uit zich in de jaarlijkse Blokhut-Live feesten die ze organiseert met Baroeg Rotterdam. Shirley werkte aan drie bundels van Oostland Literair mee. Voor passievol schreef ze het korte verhaal Djinn, dat inmiddels ook in pocketformaat is uitgekomen.

 

Dirk Langstraat publiceerde eerder onder de schrijversnaam Dirkèl in 2008 de verhalenbundel ‘ De Slangendanseres’ en in 2011 de roman ‘Een vrouw heeft ook recht op een snor’. Evenals die publicaties ademt zijn nieuwe verhaal ‘Het einde van de dienaar’ dat in de kerstbundel Dennengeur & Kunstsneeuw van Oostland Literair is opgenomen een mengeling van bizar en humoristisch uit. Op 16 april 2016 kwam zijn nieuwe gedichtenbundel uit, eveneens bij Uitgeverij Oostland. Voor de bundel Passievol schreef Dirk het verhaal De Schaatsfanaat.

 

Marguerite de Ruijter is journaliste, blogger en tekstschrijver. In 2014 kwam haar debuutroman Roem en ambitie uit, over twee broers en popartiesten en hun strijd met de sociale media. Juli 2015 verscheen ‘Ambory’ over een zoektocht naar een verdwenen diplomatendochter op Malta. En op 7 november 2015 kwam ‘Help, ik word 50’ uit. Daarvoor interviewde ze 50- ers die in 2014 (100 jaar na WOI) en in 2015 (70 jaar na WOII) Abraham of Sarah zagen. Marguerite werkte mee aan de bundels Te Gek voor Woorden , Dennengeur & Kunstsneeuw, Passievol, Stil Leven en Vriendschap. Voor de eerste twee bundels verzorgde zij samen met Gerard van de Schootbrugge de eindredactie, voor Vriendschap deed zij dat samen met Claudia C. de Rave-Reijpert . Voor Passievol ontwierp ze samen met Jennefer Zuniga-de Jong de omslag. Daarnaast is Marguerite webredacteur van oostlandliterair.nl.

 

Gerard van de Schootbrugge schrijft fictie en non-fictie. Het eerste onder het pseudoniem Gerard Espunt. Hij is fysicus en werkte tot zijn pensioen bij TNO. Gerard heeft vier jeugdboeken op zijn naam staan: de Wittekappengattrilogie en Zwerg. Hij schrijft verder poëzie, korte verhalen, columns en artikelen. Voor meer informatie: www.espunt.nl. Gerard deed onder meer samen met Marguerite de Ruijter de eindredactie voor de bundels Te Gek voor Woorden en Waanzin van Oostland Literair. Daarnaast was hij eindredacteur van Passievol (2017).

 

Rianne Sie-van Dijk studeert Intelligentie en Muziekwetenschappen aan de Universiteit in Utrecht. Ze houdt zowel van schrijven als gedichten maken. Rianne werkte mee aan de bundels Waanzin, Passievol en Dennengeur & Kunstsneeuw. Voor de laatste ontwierp ze ook de cover. Verder is Rianne  lid van de PR-commissie van Oostland Literair en onderhoudt ze de Facebookpagina van Oostland Literair.

 

Nick Steenkamp studeerde Andragogische- en pedagogische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 1980 werd hij persvoorlichter en vervolgens woordvoerder van de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Na enkele jaren volgde zijn benoeming tot Kabinetschef van het departement. Naast zijn reguliere werk heeft hij verschillende boeken geschreven. Op dit moment is hij publicist, columnist en adviseur van de Habitat Foundation, een internationale stichting die zich inzet voor de huisvesting van daklozen en kansarmen in ontwikkelingslanden. Daarnaast is Nick een van de drijvende factoren achter en de voorzitter van Oostland Literair. Nick schreef aan vier bundels mee. Voor Passievol schreef hij Het Collier.

 

Kimberley Tseng is het jongste Oostland Literair-lid. Ze volgt momenteel een opleiding aan de schrijversacademie. Vanwege haar lichamelijke beperking is schrijven voor haar een fijne manier om zich te uiten en haar dagen mee te vullen. Zo schrijft ze dagelijks voor haar eigen website: www.justaskim.nl. Daarnaast werkte ze mee aan de verhalenbundel Te Gek voor Woorden en staat ze met gedichten in de kerstbundel van Oostland Literair. In februari 2017 reikte Kimberley de eerste twee exemplaren uit van Passievol. In deze bundel staat een verhaal over haar leven.

 

Willem de Vreede is schrijver van verhalen en gedichten. Het dagelijkse leven is een onuitputtelijke inspiratiebron  voor hem. In 2011 heeft hij  verhalen- en gedichtenbundel ‘Leven op een zandkorrel’, uitgebracht. En in 2016 verscheen zijn boek ‘Sluimerend Licht’. Website www.willemdevreede.nl. Willem schreef gedichten voor de bundel Waanzin en verhalen voor de bundels Dennengeur & Kunstsneeuw en Passievol van Oostland Literair

 

Jennefer Zuniga-de Jong, zelf directiesecretaresse in hart en nieren, schrijft over het leven van een secretaresse in haar boeken Secretary Journals, deels vanuit haar eigen ervaringen. Daarnaast is zij eigenaar van Uitgeverij Oostland, waar de boeken van Oostland Literair worden uitgegeven en verzorgt zij het secretariaat voor Oostland Literair. Meer info: www.secretaryjournals.nl.

 

De 10 auteurs van Vriendschap (2018) 

 

Jeroen den Harder is dichter, columnist en journalist voor de lokale omroep. Zijn voor velen herkenbare gedichten gaan over het dagelijks leven. In 2018 kwam zijn debuutbundel “Alles op z’n plek” uit. Op verzoek van uitgeverij Oostland schreef hij een gedicht voor de kinderboekenverhalenbundel Vriendschap. Zijn motivatie voor deelname: ‘Lezen is belangrijk voor kinderen voor taal en ontwikkeling. Daar wil ik graag aan bijdragen.’

 

Trix van Walsum-van der Graaf  schrijft graag kinderverhaaltjes en gedichten voor jonge kinderen. Daarnaast heeft ze liedjes herschreven voor een toneelstuk en speelt ze graag toneel. Trix is getrouwd met Jos en moeder van een zoon Joost. Voor Vriendschap schreef ze twee voorleesverhalen voor de onderbouw.

 

Sybren van Wayenburg is freelance illustrator. Hij maakte de illustraties en tekst van het prentenboek over het muisje Ytsje en gaf dit boek in eigen beheer uit. Daarnaast schreef en illustreerde hij een speciaal avontuur van Ytsje voor de bundels Te Gek voor Woorden, de kerstbundel Dennengeur & Kunstsneeuw van Oostland Literair en Vriendschap (2018). Voor die laatste bundel ontwierp hij ook de cover.

 

Claudia de Rave-Reijpert  is al van jongs af aan bezig met taal. Schrijven is dan ook echt ‘haar ding’. In haar leven heeft ze al veel dingen meegemaakt. Met een positieve kijk en een behoorlijke dosis humor slaat zij zich door haar leven heen, waarbij zij aandacht blijft houden voor haar omgeving. Voor Vriendschap (2018) schreef zij twee verhalen voor de midden- en bovenbouw. Ook deed zij samen met Marguerite de Ruijter de eindredactie.

 

Arie van Driel is initiator van en drijvende kracht achter Oostland Literair. De oud-journalist van het AD heeft veel interviewbundels op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan drie uitgaven van Oostland Literair. Hij zegt daarover: ‘De mens is in velerlei opzicht een boeiend wezen. Maar eigenwijs, zelfvoldaan, introvert of een schreeuwer, ieder mens heeft wel iets te vertellen. In de regel zijn dat ook nog eens hartverscheurende verhalen. Daar houd ik van, die grijpen me bij de keel. En daarom schrijf ik ze op.’ In 2016 kwam zijn eerste fictieboek uit: Vlinder. Voor Vriendschap waagde hij zich aan een nieuw avontuur: het schrijven van kinderverhalen.

 

Drijvende krachten achter het platform Oostland Literair: Nick, Arie en Jennefer

 

Arie van Driel is initiator van en drijvende kracht achter Oostland Literair.

Nick Steenkamp is voorzitter van het platform Oostland Literair.

Jennefer Zuniga-de Jong verzorgt het secretariaat van Oostland Literair en is eigenaar van Uitgeverij Oostland. Veel van de verhalenbundels zijn via haar uitgeverij gepubliceerd.

 

De dichters van Oostland Literair

 

Auteurs die naast bovenstaande leden aan eerdere verhalenbundels hebben meegewerkt