Oostland Literair brengt bundel Passievol uit

Schrijverscollectief Oostland literair geeft een nieuwe bundel uit: Passievol! Burgemeester Pieter van de Stadt van Lansingerland en burgemeester Francisca Ravesteijn van Pijnacker-Nootdorp krijgen 8 februari een eerste exemplaar aangeboden. Dat gebeurt tijdens een feestelijke, in rood gekleurde boekpresentatie in het gemeentehuis van Lansingerland, aanvang half 4. Passievol is de vierde bundel van Oostland Literair en is uitgegeven door Uitgeverij Oostland. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Pijnackernaren helpen Armenië.

Het nieuwe boek gaat over een reis langs verschillende uitingen van passie. Negen schrijvers nemen de lezer mee in een verhaal vol geheimen, legendes en avonturen. Maak onder meer kennis met een mythische wereld van paddenstoelen, leef mee met een zoektocht naar een verloren collier en verwonder u over de wereld van een kaartenmakers. Kortom, een boek met heel afwisselende verhalen. De schrijvers van deze bundel zijn Shirley-ann Benda, Rianne van Dijk, Dirk Langstraat, Gerard van de Schootbrugge, Marguerite de Ruijter, Nick Steenkamp, Kimberley Tseng, Willem de Vreede en Jennefer Zuniga-de Jong.

Oostland Literair
Oostland Literair is in november 2013 opgericht door Bibliotheek Oostland met als doel om samen met plaatselijke schrijvers en dichters een gezamenlijke bundel uit te geven. Dat gebeurde tijdens de Boekenweek van 2014 in de bibliotheek van Pijnacker-Nootdorp. Het eerste exemplaar werd toen uitgereikt aan de bekende Iraans-Nederlandse schrijver Kader Abdolah, die de auteurs opriep vooral te blijven schrijven.

Te Gek voor woorden
Het succes van de eerste gezamenlijke bundel smaakte duidelijk naar meer. Daarom verscheen in 2015 onder de titel Te Gek voor Woorden een tweede bundel met opnieuw tien lokale schrijvers uit de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. De verhalen in deze uitgave sloten goed aan bij het thema van de Boekenweek 2015: ‘Waanzin: te gek voor woorden!’ Tegelijkertijd met de verhalenbundel kwam ook de gedichtenbundel ‘Waanzin’ uit. Daaraan werkten zes Oostlandse dichters mee. Beide bundels werden feestelijk gepresenteerd tijdens de Oostland Schrijversmarkt in de bibliotheek van Pijnacker.

Dennengeur & Kunstsneeuw
Eind 2015 verscheen een derde bundel, genaamd: Dennengeur & Kunstsneeuw. Dit keer gekoppeld aan een goed doel. En recent verscheen in de Heraut en Telstar Het Oostlandmysterie, een feuilleton van Oostland Literair in tien afleveringen.

Stichting Pijnackernaren helpen Armenië
Ook een deel van de opbrengst van Passievol! gaat naar een goed doel: de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië. Zij werken daarbij nauw samen met de stichting Little Bridge in van de in Armenië wonende Nederlandse Maria Goris. Little Bridge is de uitvoerende instantie in Armenië die allerlei projecten opzet, zoals de aanleg van irrigatiesystemen en maaltijden voor ouderen of medische apparatuur voor ziekenhuizen. Little Bridge kan dit doen dankzij financiële bronnen als Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië.

Signeersessies
Op 11 februari zijn er van 10.00-12.00 uur signeersessies bij boekhandel Van Atten in Berkel en Rodenrijs en in Pijnacker en van 12.00 tot 14.00 uur bij Primera in Bergschenhoek en Van Muilenburg in Bleiswijk. Enkele schrijvers signeren dan de bundel Passievol.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Oostland Literair? Of wilt u een van de aangesloten auteurs vragen voor een boekbespreking op school of bij uw vereniging? Neem dan contact op met de uitgeverij van de drie gezamenlijke bundels. U kunt de uitgaven ook meteen bestellen in onze webwinkel.